Årstræf 2018

Årstræf 2018.

Danmarks Nimbus Touring har indgået aftale med "Andelsbyen Nyvang" i Holbæk om afholdelse af årstræffet i 2018.

Træffet holdes fra onsdag d.1 til søndag d.5 august (uge 31)

Samme weekend som der afholdes Damp & Nostalgi træf og Nyvangs butikker har åben, så der bliver en masse spændende begivenheder at se på.

Tilmelding følger senere.

Nimbus 100 år

Danmarks Nimbus Touring (DNT) og Danmarks Industrimuseum inviterer til fejring af en 100-årig fra den 10. februar til og med påsken den 2. april.

32 motorcykler udstillet i de gamle gashaller

Åbent dagligt fra 11:00 til 16:00

Nimbus 100 år’ kan ses af offentligheden fra den 11. februar.

Der er planlagt to foredrag undervejs om for at sætte speciel fokus på maskinen på rejse og på arbejde i forsvaret.

Det sker med foredragene Nimbus tur til Nordkap den 17.02. samt Hærens Nimbus den 17.03., hvor medlemmer af DNT og Industrimuseets Venner har gratis adgang.

Yderligere oplysninger om udstillingen fås hos:

Knud Jørgensen, museumsudvalget, telefon 8627 2889

Thomas Secher, museumsudvalget, telefon 6085 0403

Danmarks Nimbus Touring

Danish

nimbus-tivoliblaa-1a2740.png

Danmarks NIMBUS Touring er en landsdækkende klub for ejere af den danske motorcykel NIMBUS. Klubben kaldes i daglig tale DNT.

Danmarks Nimbus Touring er grundlagt i 1974 og fik dette navn, fordi der siden 1925 havde eksisteret en klub, der hed NIMBUS Klubben. Denne klub var oprindeligt en klub for NIMBUS kørere, men er nu en klub for ejere af den ældste Nimbus type-A/B, kaldet "Kakkelovnsrøret".

Generalforsamling

om-dnt-001-stiftendegeneralforsamling.jpg

Stiftende generalforsamling, Kalø Vig Camping, 18. maj 1974. Der ses tolv af de fremmødte sytten Nimbus.

Foto: Keld Nygaard Nielsen.

Danmarks NIMBUS Touring er organiseret som en forening, med vedtægter (se link på denne side), bestyrelse (se link på denne side) og en generalforsamling én gang hvert forår. Generalforsamlingen afholdes i forbindelse med en weekend på skift forskellige steder i landet.

Nimbustidende

Danmarks NIMBUS Touring udgiver fem gange om året bladet Nimbus-Tidende. Bladet er oftest på 36 – 44 sider og med farvetryk på alle sider. I bladet kan man følge med i, hvad der sker i motorcykelverdenen og i Danmarks Nimbus Touring. Man kan læse tekniske artikler, historiske redegørelser og følge med på rejseberetninger fra før og nu. Der er køb- og salgsannoncer fra medlemmerne, og der er annoncer fra værksteder for og forhandlere af Nimbus.

om-dnt-003-nimbustidende-146-2008.jpg
Forside af medlemsbladet Nimbus-Tidende nr. 146, april 2008. Fra en tur til Singapore 2007.

Foto: Tormod Amlien.
       

Årstræf

Årets største begivenhed er DNTs årstræf. I de allerførste år var det en sammenkomst fra lørdag eftermiddag til søndag formiddag. Siden har årstræffet udviklet sig til at være et arrangement over fire dage med et righoldigt program. Et fast punkt alle årene er fællesturen, hvor langt de fleste af deltagerne begiver sig ud på en landskabeligt smuk tur i én lang – meget lang – kolonne på flere hundrede Nimbusser.
Netop i forbindelse med det årlige træf viser det gode samarbejde mellem Danmarks NIMBUS Touring og lokalklubberne sig. Træffet afholdes i DNT-regi, men i praksis er det en lokalklub, der står for arrangementet.

om-dnt-004-traef-1975.jpg

Træf i Plejelt ved Tikøb, august 1975. Spontant slog deltagerne sig ned med telte og motorcykler i en rundkreds på marken.

Foto: Ejgil Pedersen.

 

Museumsløb

Danmarks NIMBUS Tourings årlige orienteringsløb for NIMBUS afholdes forskellige steder i landet. Oprindeligt var det med udgangspunkt i et museum; deraf navnet. Det finder traditionelt sted den første lørdag i september, men der kan også forekomme " forårstræning"

om-dnt-005-museumsloebet-1985.jpg

Fra starten på museumsløbet 2003. Løbsleder er Allan Rohrberg.

Foto: Jens Bisbjerg Andersen
 

Stumpemarkeder


Danmarks NIMBUS Touring er to gange om året deltager i det storebil og stumpemarked i Fredericia med en stand med salg af klubvarer og en præsentation af klubben.
Desuden deltager DNT i visse motorcykelarrangementer i hovedstadsområdet, når lejlighed byder sig.

udstoednings-manifold.gammel-type.png

Billedet: Udstødningsmanifold - ny type, af DNT

Nimbus-museum/arkiv

Danmarks NIMBUS Touring ejer en repræsentativ samling af NIMBUS-motorcykler og genstande med tilknytning hertil. Siden 2001 har der i "Koksskuret" ved Industrimuseet i Horsens været en permanent udstilling af Nimbus i teknisk og kulturhistorisk sammenhæng. (Klik for at læse mere om museet.)

Danmarks NIMBUS Tourings arkiv omfatter foruden klubarkivaler stort set samtlige produktionstegninger til Nimbus type-C, mange til Nimbus type-A/B, et omfattende billedarkiv samt NIMBUSfabrikkens lagerbøger fra 1920 til 1960. Arkivet er placeret i lejede lokaler hos et medlem af bestyrelsen, men der er adgang til arkivet efter aftale, ligesom en del af arkivet er tilgængeligt via denne hjemmeside eller et sæt tegnings-CD'er, som kan købes som klubvarer i web butikken.

om-dnt-006-militaernimbus.jpg

9. april 1940-opstilling. Udstilling i 2004 på Nimbus-Museet. Udstillingen ændres fra år til år.

Foto: Knud Jørgensen.
    

Klubvarer

Danmarks NIMBUS Touring sælger klubvarer fra hjemmesiden, fra træfbod, markedsboder eller museets butik en del særlige klubvarer. (Klik her for at gå til butikken)

dnt-topstykke-type-10-top.png

Billedet: DNT topstykke type 10 (2015), af DNT

Reservedele og forhandlere

Danmarks NIMBUS Touring har i en årrække stået for eller taget initiativ til fremstilling af reservedele. Nogle af disse reservedele (støbegods så som topstykker og udblæsningsmanifolde) kan købes som klubvarer. Ellers sikrer et samarbejde med de NIMBUS- forhandlere,der annoncerer i Nimbus-Tidende, at der altid er et rimeligt lager af reservedele til rådighed.
    

 

Tekst og redigering: Knud Jørgensen
 
Kilde: "100 år – et "skævt" jubilæum"" (2004). Red. Allan Kløve Nyborg.
   

Bliv medlem af DNT

Danish

dnt-webshop-logo-Y75.png

Du kan i Danmarks Nimbus Tourings webshop købe medlemskab.
Klik på webshop logo for at gå direkte til inmeldelsesformular.

Hvis du har brug for mere information, kan du også kontakte formanden - Brug kontaktformularen som findes her

Nimbus data

Danish

dnt-logo-x100-y100.png

Fisker & Nielsen ajourførte liste over de Nimbus type C der blev leveret fra fabrikken.
Listen indeholder oplysninger om

  • Stelnummer
  • Kunde
  • Faktura år
  • Farve
  • Noter

Alle oplysninger er ikke skrevet for samtlige numre, men på basis af oplysningerne kan du finde noget af historikken for den enkelte motorcykel.
Her på hjemmesiden for DNT, er listen overført til en database, hvor du har mulighed for at søge imellem stelnumrene fra 1301 til 14000

Der er indsat et billede af en Nimbus for de enkelte numre, i første omgang samme variant for alle, men på sigt er det tanken, at vise Nimbus med lavt fortøj, hvor det er det den oprindeligt blev leveret med, og således også med højt fortøj, hvis det var det den havde.

Farven er vist med den farve listen oplyser, hvor ikke oplyst, er Nimbussen vist med en spraglet farve pallet.

Hvis du er registreret bruger på nimbus.dk, så kan du registrere  oplysninger for din Nimbus, i form af foto, nuværende farve m.m.
På basis af stelnumrene, og oplysninger fra litteratur, tidligere ejere, nuværende ejere og folk med interesse i Nimbus motorcykler, kan listen således indsnævre hvilken variant lige netop din Nimbus er.


Nærmere beskrivelse af hvordan du gør, er under udarbejdelse.